2 oktober 2016
16:15

IF Mölndal Fotboll

Referat: Jitex U - IF Mölndal Fotboll

Derby i juniorserien och mycket känslor inblandade då alla 00or spelade i ett gemensamt lag förra säsongen och många bland både 99or och 00or är kompisar över laggränserna utanför planen. Vi försökte tona ner just att det var ett derby mot kompisar innan matchen men det fanns förstås både mycket nervositet och vilja att vinna denna matchen. Vi visste att vilja var minst lika stor på andra sidan av planen och att vi skulle sättas under press från början av matchen.
Det blir en typisk derby match idag, mycket vilja och kamp från båda sidorna, båda lagen försöker stundtals spela bollen men pressen från båda sidor och troligen även anspänningen gör att det blir många felpass i avgörande lägen.
Det börjar lite som ett ställningskrig men Mölndal tar över en bit in i matchen och efter ca 20 min har vi svårt att spela oss ur lägen som vi brukar kunna göra. VI blir lite stillastående och ger inte alltid bollhållaren passningsalternativ och vi vågar inte heller lägga in bollen på yta bakom Mölndals backlinje. Resultatet blir att Mölndal kan stänga av passningarna från vårt mittfält, vinna bolla där och starta omställningar. Vi gör några justeringar och det ser mycket bättre ut i slutet av halvleken, men inga avgörande chanser åt något håll och 0-0 i halvlek.
Vi pratar om mer röresle framför allt på mitten och bland forwards och starten av andra halvlek blir mycket bättre. Även om spelet böljar en del fram och tillbaka så känns det som vi har lite mer vind i seglen frammåt och vi spelar mycket bättre nu. Dock fortfarande utan att komma fram till avgörande lägen. Mölndals försvar är också stabilt (liksom vårt) och släpper inte till så mycket och vi kan inte riktigt sätta Möldalsmålvakten på prov förrän efter ca 25-30 min. En djupledsboll från en av våra mittbackar hittar igenom till vår vänsterforward som kommer fri men Mölndalsmålvakten är snabbt ute och gör en enhandsparad. Tyvärr är vi inte riktigt med framme på returen.
Matchen går mot sitt slut och ser ut att sluta 0-0, men med några miunter kvar håller vi på att ställa till det för oss själva med lite för försiktigt spel i pressat läge och så när kommer en MF-spelare fri, dock lyckas vi få ut bollen till hörna. Och två farliga hörnor från MF följer i slutminutrarna där Emelie lugnt plockar ner den ena, medan den andra rensas bort efter lite kallabalika. Vi lyckas ställa om en sista gång och får en hörna i 90e minuten, denna gång är det kallabalik framför Mölndals målet och vi lyckas trycka in bollen från nära hålla på matchens sista spark. Det enda som händer efter det är avspark och sedan blåser domaren av matchen.
0-0 hade nog varit mest rättvist i denna derby-match, och det var mycket kamp och vilja på planen matchen igenom. Mölndals-tjejerna gör en bra kämpa-insats men har förutom hörnorna inga riktiga farligheter frammåt som vår backlinje inte lyckas avvärja.
Vi själva konstaterade att vi också gör en bra kämpa-insats men att kan bättre än vad vi sisar idag. Men anspänningen inför matchen och i denna match av derby-karaktär där alla vill vinna till varje pris så har vi svårt att helt komma upp i nivån som vi visat mot Eriksberg och HBFC. Men oerhört skönt att vinna förstås och bra att vi kämpar till domaren blåser av - det ger resultat idag och det gav resultat för vårt A-lag igår! (Grattis till seriesegern, A-laget!)